Wat is een NAS ?

NAS is een afkorting voor Network Attached Storage. Een NAS zet een of meer harde schijven om in een netwerkopslag. Met deze persoonlijke cloud bewaar, back-up, clone en stream je al je bestanden via je netwerk. We leggen je uit wat je met een NAS kunt en hoe hij werkt.
 

Over NAS

Wat betekent NAS?

Het woord NAS is een afkorting voor Networked Attached Storage. Vrij vertaald betekent het: opslagruimte die verbonden is met je netwerk. Zie het als je eigen clouddienst. Dit apparaat is een klein kastje met een ingebouwde harde schijf, en lijkt een beetje op een computer. Het heeft bijna dezelfde onderdelen, alleen is een NAS speciaal gemaakt om elk moment van de dag bestanden op te slaan.

Hoe werkt een NAS?

Een NAS sluit je met een netwerkkabel aan met je router. Je hoeft hem daarna nooit meer aan te raken, want de verbinding gaat via je thuisnetwerk. Dat is makkelijk, want wil je een bestand op je NAS zetten, dan gebruik je het Iperius backupprogramma om eventueel een tijd in te stellen om bestanden op je NAS te zetten.

Hoe belangrijk is een backup?

Een backup of clone van je computer is heel belangrijk zeker nu er zo veel randsomeware in omloop is. Het kan dus jouw ook over komen. Zie ook: https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/10-tips-om-een-ransomware-aanval-te-voorkomen

Wat bied ik?

Ik bied een NAS die werkt met de raspberry pi wat een goedkoop alternatief is voor een orginele NAS voor thuis en mkb.
Het voordeel van een NAS met de raspberry pi is dat het goedkoop en veilig is en weinig ruimte inneemt en ook weinig stroom verbruikt.
Een ander voordeel is dat je gewoon de desktop van de raspberry pi kan gebruiken om bijvoorbeeld veilig je email te lezen of een pdf  bestand te openen of een andere applicatie.
Samen met wat accessoires en het Iperiusbackupprogramma heb je met de raspberry pi een NAS. Ik vraag voor de installatie een vergoeding van €50 inc support. Ik geef altijd vooraf een demonstratie hoe de NAS met de raspberry pi werkt en is getest met Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

Bookmark(0)